Over ons

Mr. Higgins

Mr Higgins is opgericht in 2001 als leverancier van klassieke mahonie bureaus, kasten en aanverwante meubelen. De naam Mr Higgins is ontleent aan het karakter uit de musical My Fair Lady. Deze Mr Higgins was een groot liefhebber van klassieke meubels in Engelse stijl. De toenemende vraag naar mahonie meubelen resulteerde al snel in uitbreiding. In 2004 werd het totale kerkgebouw omgebouwd tot showroom.

Met deze uitbreiding nam ook de vraag naar maatwerk toe en werden de opdrachten uitdagender. In nauwe samenwerking met onze werkplaats zijn de mogelijkheden uitgebreid ten aanzien van maatwerk. De  vraag naar maatwerk en de specifieke wensen van onze klanten resulteerden uiteindelijk in een aanzienlijke collectie welke ook nog eens volledig op maat kan worden gemaakt en aangepast naar wens van de klant. In de loop der jaren is onze collectie uitgebreid met diverse soorten zitmeubelen, slaapkamermeubels en vele klein meubelen. Dit ruime aanbod in combinatie met vrijwel onbeperkte maatwerkmogelijkheden maakt dat Mr Higgins voor ieder vertrek een uniek meubel kan leveren of ontwerpen.

In 2010 is begonnen met de renovatie van onze nieuwe locatie; een oude boerderij. In 2012 hebben wij hier onze deuren geopend. De nieuwe locatie biedt ons de mogelijkheid meer van onze collectie te tonen. Tevens was deze landelijke omgeving een inspiratie om naast onze collectie klassieke mahonie meubelen een collectie landelijke meubelen op te bouwen. Prachtige, massief houten meubelen van hoge kwaliteit maar in andere kleuren, materialen en stijlen. Unieke robuuste meubels met een fijne afwerking en altijd met een klassieke touch.

 

De Boerderij

Na jaren gevestigd te zijn geweest in een voormalig kerkgebouw in het centrum van Alphen aan den Rijn is Mr Higgins sinds 2012 gevestigd in een oude boerderij aan de rand van Alphen aan den Rijn. Het voormalige boerenbedrijf was reeds enige jaren buiten bedrijf en een grondige verbouwing noodzakelijk. De voormalige koeien- en schapenstal zijn omgebouwd tot een royale showroom van ruim 1000m2. De oude hooiberg, centraal gelegen tussen beide stallen, is omgetoverd tot een prachtige entree. De diverse bijgebouwen op het terrein doen dienst als opslag of zijn omgebouwd tot woonhuis. De grote voormalige aardappelschuur herbergt ons magazijn en werkplaats. De landelijk gelegen boerderij in de polders van het Groene Hart biedt ieder jaargetijde een ander aanblik met elk zijn eigen charme. Al bij aankomst ervaart u het landelijk karakter van ons bedrijf. Via de oprijlaan met links en rechts een boomgaard met verschillende vruchtenbomen en bevolkt door schapen en kippen komt u uit op de binnenplaats. Hier vindt u meer dan voldoende, gratis(!) parkeergelegenheid. De vele oude, grote bomen en diverse waterwegen zijn een paradijs voor verschillende vogelsoorten. Op warme dagen scheren de zwaluwen laag over het weiland achter de showroom met uitzicht op de oude molen. Kortom; een bezoek aan onze showroom is meer dan “meubels kijken”, het is een ervaring op zich. Het team van Mr Higgins verwelkomt u graag op ons boerenerf en is u graag van dienst met al uw vragen en wensen.